Anderen zochten ook

Collega's aan het woord

Waarom detachering via Octas.Statera jou veel coaching biedt

Octas.Statera compliance professional Isabelle van Rijthoven (27) is al een aantal jaar werkzaam in de compliance sector en is op dit moment aan het werk als medior KYC (Know Your Customer) analist bij een creditcardbedrijf. Wij vroegen Isabelle wat voor dingen je kan verwachten als je in CDD (Customer Due Dilligence) werkt, en hoe je het beste kan beginnen.

Kan je ons vertellen wie je bent en hoe je in het veld terecht gekomen bent?

“Ik heb eerst in Utrecht Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd met een minor criminologie, het onderwerp wat mij het meest interesseerde. Vervolgens heb ik een master Forensische Criminologie in Leiden gedaan. Toen ik klaar was met studeren wist ik eigenlijk niet wat ik moest gaan doen. Via LinkedIn werd ik benaderd door een recruiter voor een detacheringsbureau en mocht ik aan de slag bij een grootbank voor een functie in Client Outreach. Na een tijdje maakte ik een interne switch naar Customer Due Diligence omdat dat dichter bij mijn criminologische achtergrond zit. CDD doe ik nu al bijna drie jaar, waarvan een half jaar gedetacheerd bij Octas.Statera.”

Wat vind je fijn aan detacheren?

“Wat mij destijds erg aansprak is het regelmatig kunnen wisselen van opdrachtgever. Zo kan je goed bekijken wat voor werkgever het beste bij je past en kan je veel ervaring opdoen in een relatief korte tijd. Vooral als je nog jong bent is het een goede manier om je te oriënteren op het werkveld en verschillende organisaties te leren kennen. Je leert ook veel nieuwe mensen kennen en je kan daardoor een sterk professioneel netwerk opbouwen.”

Hoe wil jij je carrière verder ontwikkelen?

“Ik weet het nu nog niet zo goed, er zijn nog veel dingen te ontdekken en te leren voor mij, maar ik denk dat Quality Control of Compliance wel een interessante richting zou kunnen zijn. Nu zit ik nog wel prima op mijn plek als analist, maar over een jaar wil ik wel doorgroeien naar een nieuwe functie.“

Voldoening uit je werk, hoe krijg jij dat?

“Elke klant is anders en bij elk dossier kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. Soms onderzoek je een eenmanszaak en dan weer een grote multinational. Dat maakt het werk erg afwisselend en uitdagend. Het is ook interessant om met collega’s samen te werken om bepaalde dossiers te analyseren, om tot nieuwe inzichten te komen. Je hoeft je in ieder geval nooit te vervelen in dit beroep, want je leert constant nieuwe dingen en je weet nooit waar je mee te maken krijgt.

Wat voor tips zou je mee kunnen geven aan starters?

“Ik zou het echt aanraden om bij een detacheerder te beginnen, want je krijgt zoveel verschillende kansen aangeboden. Daarnaast krijg je van twee kanten begeleiding die je als interne werknemer misschien niet zal krijgen. Verder zou ik ook nog willen meegeven dat je het meeste leert door gewoon dingen te doen. In het begin zat ik allemaal dingen in m’n hoofd te stampen, wat achteraf niet nodig bleek te zijn. Het helpt ook om echt nieuwsgierig te zijn en door te graven in een onderzoek, daar moet je ook echt plezier in kunnen hebben.“

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen