Anderen zochten ook

Kennisartikel

4 redenen waarom jij bij een bank moet werken!

Werken bij een bank is misschien niet het eerste waar je aan dacht toen je net afgestudeerd was, maar werken in de financiële sector is helemaal hot! Hieronder 4 redenen waarom jij bij een bank wilt werken:

  1. Carrièremogelijkheden

  2. Bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden

  3. Ontwikkeling voor jou en de bank

  4. Continue uitdaging

Carrièremogelijkheden, zoveel keus!

Er zijn zoveel mogelijkheden om te ontdekken binnen de bancaire sector! Denk aan diverse traineeships en functies zoals; Hypotheekacceptant, Projectmanager, CDD/KYC Analist, Adviseur Zakelijke Kredieten en Adviseur Particulieren. De bancaire sector biedt voor verschillende aandachtsgebieden interessante carrièremogelijkheden. En binnen de bank is doorstromen vaak een hele goede optie. Zowel verticaal als horizontaal zijn er diverse doorstroommogelijkheden. Welke ambities heb jij? Door het doen van cursussen, het behalen van je WFT’s of het lopen van een stage kun jij je specialiseren of doorgroeien. Omdat de sector zo enorm breed is, is er vast voor jou ook een onderdeel te vinden waar jij je thuis voelt.

Bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden binnen de bancaire sector zijn over het algemeen gewoon hartstikke goed. Bijvoorbeeld:

  • Een werkweek van 36 uur is de standaard;
  • Salarissen liggen vaak hoger dan marktconform;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Verlofregeling;
  • Telefoon & Laptop van de zaak.

Al wel eens een van onze vacatures bekeken?

Ontwikkeling voor jou en de bank

Het behalen van diploma’s en certificaten zijn van cruciaal belang om bij te blijven in de bancaire sector. Wet- en regelgeving veranderen continu en in vele functies is het relevant of soms zelfs cruciaal om hiervan te allen tijde van op de hoogte te zijn. Daarom wordt het actueel houden van kennis door een bank altijd gestimuleerd, zo niet verplicht gesteld. Door jou een opleiding te bieden maakt een bank niet alleen jou beter, maar ook zichzelf. Jij zet namelijk jouw kennis in voor de bank. Daar worden de bank en haar klanten uiteraard blij van. Als je professional bent van Octas.Statera gebeurt dat via de Octas.Statera Academy.

Continue uitdaging

De financiële sector is continu in beweging. Niet alleen door veranderende wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook door innovatie. Dit is dus een sector die continu blijft bewegen. Dat houdt het spannend! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verveling, want die is er niet. Banken streven naar verbetering, elke dag weer. Je werk is dynamisch en kan, zelfs in dezelfde functie, steeds wijzigingen. En zeg nou zelf, een functie met uitdaging en een beetje complexiteit is toch veel aantrekkelijker dan een functie waarbij je dag in dag uit hetzelfde kunstje moet doen?

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen