Anderen zochten ook

Kennisartikel

Wat is een detacheringsbureau?

Als je op zoek bent naar een baan en snel een groot netwerk wilt opbouwen of flexibele specialistische arbeidskrachten nodig hebt, kan een detacheringsbureau een goede optie zijn. Een detacheringsbureau is namelijk gespecialiseerd in het opleiden en trainen van interim professionals en brengt hen onder bij opdrachtgevers. Maar wat doet een detacheringsbureau precies en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau helpt om overeenstemming te verkrijgen tussen vraag en aanbod. Het aanbod omvat alle opgeleide professionals binnen verschillende vakgebieden. Zij staan onder contract van een detacheringsbureau, in ons geval Octas.Statera, maar gaan met een opdracht aan de slag voor opdrachtgevers. Deze professionals zijn inzetbaar bij bepaalde specialistische vraagstukken. Een detacheringsbureau vindt het daarom belangrijk om te investeren in de opleiding en training van deze professionals. Dit doen wij vooral via de Octas.Statera Academy!

Waarom een detacheringscontract als werknemer?

Er zijn drie redenen te noemen om te kiezen voor een detacheringscontract als werknemer:

  1. Een professional heeft de zekerheid van een contract en loon, ook als diegene tijdelijk geen opdracht heeft;
  2. Als professional leer je in een korte tijd enorm veel, omdat een detacheringsbureau investeert in jouw persoonlijke- en vakontwikkeling;
  3. Als professional bouw je een groot netwerk op, je ontmoet namelijk al je collega’s op de Octas.Statera Events!

Je staat als professional tijdelijk of vast onder contract bij een detacheringsbureau. Je gaat op opdrachtbasis aan de slag voor een opdrachtgever. Bij de opdrachtgever sta je dus niet onder contract. Ben je klaar met het project? Dan stop je bij de opdrachtgever, maar blijft de overeenkomst staan bij het detacheringsbureau. Die zoekt vervolgens een nieuwe opdracht en tussentijds krijg je gewoon betaald. Met een detacheringscontract heb je dezelfde rechten als een werknemer die in dienst is bij een werkgever. Zo wordt je bijvoorbeeld gewoon doorbetaald bij ziekte of verlof!

Voordelen van werken via een detacheringsbureau

Professionals geven drie uiteenlopende redenen op waarom hij/zij gedetacheerd werkt. Dit zijn:

  1. De zekerheid van een contract en salaris. Je werkt als professional op opdrachtbasis bij een opdrachtgever. De duur van de opdracht is in de overeenkomst vastgelegd. Wanneer je klaar bent met de opdracht, sta je nog steeds onder contract bij het detacheringsbureau en wordt je salaris uitbetaald, zelfs wanneer je tijdelijk geen opdracht hebt;
  2. Een steile leercurve. Je krijgt de kans om mee te werken bij verschillende organisaties in verschillende functies. Daardoor stimuleer je je ontwikkeling meer dan wanneer je vast in loondienst bent bij een bedrijf, zowel binnen je specialisme als op persoonlijk gebied. Je gaat ontdekken waar je kwaliteiten en ambities liggen. Als je gaat werken via een detacheringsbureau dan heb je vele mogelijkheden tot training & coaching. Daarmee maak je snelle stappen in je carrière, zoals Mees;
  3. Een groot netwerk. Je krijgt als professional veel nieuwe zakelijke contacten. Dit komt doordat je meedraait bij verschillende bedrijven en veel nieuwe mensen leert kennen binnen jouw vakgebied. Zo bouw je snel een groot netwerk op!

Voordelen detacheringsbureau voor werkgevers

Net als voor werknemers kent een detacheringsbureau ook voordelen voor werkgevers. Hieronder staan de drie meest genoemde voordelen van een samenwerking met een detacheringsbureau.

  1. De juiste expertise in huis. Professionals brengen een bepaalde expertise mee als je ze inhuurt. Je bent daardoor als werkgever verzekerd van de juiste kennis, die past bij het vraagstuk van de organisatie. Daarnaast heeft een professional actuele vakkennis vanwege de training en coaching die hij/zij krijgt van het detacheringsbureau.
  2. Flexibiliteit van arbeidskrachten. Wanneer je een professional aanneemt, is deze tijdelijk verbonden aan je bedrijf. Dit is voordelig wanneer je voor een bepaalde periode een specifieke vraag nodig hebt, bijvoorbeeld als vervanging van een zieke werknemer of voor een tijdelijke opdracht. Van te voren stem je de duur van het project af met een professional en na deze periode ben je niet meer gebonden aan de gedetacheerde. Hiermee bespaar je kosten.
  3. Werving & selectie uit handen genomen. Het recruitmentprogramma, dus de werving en selectie van nieuwe kandidaten, kost veel tijd. Een detacheringsbureau neemt dat werk uit handen bij het inhuren van professionals. Een detacheringsbureau beschikt over een groot netwerk en zorgt voor een koppeling tussen de professional en het vraagstuk. Indien er een match is, kan diegene direct starten. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite.

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen