Anderen zochten ook

Kennisartikel

Wat verdient een CDD Analist?

Mogelijk heb je voor het lezen van deze blog oren gekregen naar de functie CDD Analist. Maar voordat je gaat beginnen als CDD Analist wil je natuurlijk graag weten wat je kan verdienen en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. In deze blog vertellen we je wat je kan verwachten als het gaat om salaris en arbeidsvoorwaarden!

Salaris van een CDD Analist

Het salaris van een CDD Analist kan heel erg variëren. Het inkomen bij deze functie wordt geschat tussen €2.600 tot €5.200 per maand. Bij de bepaling van een specifiek inkomen zijn diverse factoren van invloed. Ten eerste is je werkervaring belangrijk. Dit bepaalt grotendeels het inkomen voor de functie. Je kan in deze functie aan de slag gaan als junior, medior en senior CDD Analist.

  • Als junior CDD Analist met 0 tot 2 jaar werkervaring verdien je tussen €2.600 en €3.300 per maand.
  • Een medior CDD Analist met 2 tot 4 jaar werkervaring verdient tussen €3.000 en €4.500 per maand
  • Als senior CDD Analist verdien je tussen €4.200 en €5.200 per maand.

Een senior CDD Analist stuurt meestal het team aan en maakt (zeer) complexe analyses.

Daarnaast zijn de opleiding(en) die je hebt gevolgd, de sector waarin je werkt en de opdrachtgever waar je voor werkt andere belangrijke factoren. Het gemiddelde salaris voor universitair geschoolde analisten ligt bijvoorbeeld ongeveer 20% hoger dan dat van analisten die een hbo-opleiding hebben afgerond. Bij een afgeronde mbo-opleiding zal je (start)salaris dichter bij dat van een hbo-afgestudeerde liggen dan een wo-afgestudeerde zal liggen. Bovendien kunnen opdrachtgevers verschillende salarissen aanbieden, mede ook afhankelijk van de sector waarin ze verkeren. Op de vacaturepagina van Octas.Statera krijg je dan ook een indicatie van het maandelijkse salaris van een CDD Analist te zien.

Arbeidsvoorwaarden van een CDD Analist

Vaak worden bij opdrachtgevers, buiten primaire, ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden, zoals goede pensioenregeling en vakantiegeld. Daarnaast heb je bij sommige opdrachtgevers recht op een (volledige) woon-werkverkeervergoeding en een persoonlijk budget om bijvoorbeeld je thuiskantoor in te richten of om extra vakantiedagen aan te schaffen. Doorgroeien binnen de functie kan ook met opleidingstrajecten die door een opdrachtgever worden aangeboden. Zo kan je jezelf blijven ontwikkelen in deze functie, waardoor je kans krijgt op een loonsverhoging.

Ben je benieuwd geworden naar de functie en wil je graag solliciteren als CDD Analist, bekijk dan onze CDD Analist vacatures!

Mis nooit een
Insight

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.
Of volg ons op onze social kanalen